NOVOSTI

Natječaj za upis izbornog kolegija EGPR


Objavljeno: 24.01.2022., Autor: admin

Pozivaju se studenti zainteresirani za nastavu u međunarodnom okruženju i razvoj novih proizvoda da se prijave na natječaj za upis kolegija European Global Product RealizationEGPR je međunarodni kolegij na engleskom jeziku koji se izvodi u suradnji sa sveučilištima u LjubljaniBeču i Milanu istovremenom videokonferencijskom nastavom te uz sudjelovanje industrijskog partnera. Tijekom kolegija, studenti u međunarodnim timovima sudjeluju u razvoju koncepta te konstruiranju globalnog proizvoda za industrijskog partnera. Ove godine, sudjelovanje industrijskog partnera osigurava TU Wien, a partner je tvrtka SIEMENS Mobility.

Tijekom nastave (od kraja veljače do lipnja 2022.) međunarodni, multidisciplinarni timovi studenata će koncipirati, oblikovati i detaljirati tehničko rješenje za zadatak koji će biti definiran od strane industrijskog partnera.

Inicijalno će studenti sudjelovati na uvodnoj virtualnoj radionici te će zatim ostatak semestra raditi u virtualnom okruženju sa studentima s preostala tri ugledna sveučilišta. Tijekom kolegija, studenti će se upoznati s radom u brojnim kolaborativnim alatima (MS Teams, Miro, Onshape, itd.). Nastavni procesi kolegija razvijani su i utvrđeni tijekom dugogodišnjeg procesa u okviru ERASMUS+ projekata NARIP i ELPID. Tijekom završne radionice, studenti će prezentirati razvijene koncepte te objasniti proces razvijanja koncepta.

EGPR kolegij upisuje se kao dva izborna tehnička kolegija (EGPR I i EGPR II) svaki s po 4 ECTS-a. Neovisno u kojem semestru formalno upisujete izborne tehničke, kolegij se predaje i izvodi samo u ljetnom semestru kao jedna cjelina.

Studenti motivirani za rad u međunarodnom okruženju i razvoj novih proizvoda mogu se javiti e-mailom na adresu neven.pavkovic@fsb.hr ili stanko.skec@fsb.hr sa sljedećim podacima:
Ime i prezime, JMBAG, smjer studija, godina studiranja, prosjek ocjena, broj stečenih ECTS bodova, e-mail adresa. U predmetu (subject) poruke treba staviti natuknicu „EGPR – prijava“.

Prijave će se primati do 10.02.2022. godine. Broj studenata na kolegiju ograničen je te će se primiti najviše 10 studenata. Svi prijavljeni studenti bit će pozvani na sastanak prije početka nastave.

Za daljnje detaljnije informacije možete kontaktirati prof. dr. Nevena Pavkovića (soba 303, III kat južne zgrade, neven.pavkovic@fsb.hr) ili doc. dr. Stanka Škeca (soba 309, III kat južne zgrade, stanko.skec@fsb.hr).

Cijeli kolegij održava se u okviru novog međunarodnog ERASMUS projekta ProHackin' u suradnji s navedenim inozemnim partnerima.

Više informacija o EGPR kolegiju te vezanim ERASMUS+ projektima NARIP i ELPID možete pronaći na sljedećim stranicama:                
https://www.cadlab.fsb.hr/
http://narip.lecad.si/
http://www.elpid.org/