EGPR

NASTAVA > Međunarodna nastava > EGPR

Općenito o EGPR-u

Od akademske godine 2003/2004. Katedra za konstruiranje i razvoj proizvoda uključena je međunarodni EGPR kolegij, koji se održava u suradnji s nekoliko europskih sveučilišta.


Cilj ovog međunarodnog kolegija je stjecanje znanja o proizvodima namijenjenim globalnom tržištu te razvoj i realizacija takvih proizvoda u distribuiranom timskom radu. Nastavni program EGPR kolegija obuhvaća zajedničko održavanje nastave i rad na studentskim projektima. Nastava se za sva sveučilišta koja sudjeluju u radu, održava putem videokonferencijske veze. Tijekom kolegija, studenti stječu znanja i iskustvo u timskom radu u virtualnom okruženju te su uključeni u rješavanje realnih konstrukcijskih problema. Na kraju kolegija, organizira se završna radionica na kojoj se fizički izrađuju razvojni prototipovi rješenja te prezentiraju studentski radovi. Službeni jezik kolegija je engleski.

Nositelji kolegija su prof. dr. sc. Dorian Marjanović i prof. dr. sc. Neven Pavković, a kao voditelji studentskih timova u izvođenju kolegija sudjeluju i Tomislav Martinec, mag. ing. mech., dr. sc. Stanko Škec te Filip Valjak, mag. ing. mech.

Više informacija o kolegiju: www.city.ac.uk/egpr